А над світом українська вишивка цвіте!

А над світом українська вишивка цвіте!

День вишиванки - поки ще не офіційне і відносно нове народне свято, покликане до сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Воно відзначається в третій четвер травня.

Вишиванка – це наша національна гордість. Ще з сивої давнини відомо, що вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті. За традицією вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід, як родинна реліквія. Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини.

Сьогодні в Семенівська школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки. Вихованці школи разом зі вчителями відчули себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв й традицій свого народу. «А над світом українська вишивка цвіте!» під такаю назвою пройшов виховний захід в ході якого учні розповідали про значення вишивки на рушниках, ознайомилися з її орнаментами, виконали танок і пісню про вишитий рушник.

Нехай слова і пісні милозвучні

Для вфс лунають знов і знов,

Хай будуть в серці нерозлучні

Добро, надія, віра і любов!

Хай вам сміється доля журавлина,

Поля розлогі колосом цвітуть,

Нехай червоні ягоди калини

На вишиванках осявають путь.

/Files/images/7777710.jpg /Files/images/7777711.jpg /Files/images/777777.jpg /Files/images/777779.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 97